Rólunk mondták

A program, ahogy segítőink látják…

„Szívet cserélünk (…) teljes békében, egybeolvadva létezünk. A mi szimbiózisunk törékeny. Fogom a kezed, hogy el ne ess. Tanítalak szavakra, tanítasz élni. Mást tudunk, másképpen. Megosztod velem mindazt, amit ismersz.”

„A csapatmunka a szülőkkel és más segítőkkel nagyon hasznos volt, fejlődött a kommunikációs készségem, a szociális beleérző képességem és a kreativitásom. Nem beszélve arról, hogy sokkal jobban megismertem a családot és a gyermeket is.”

„Gyógypedagógusaink megmutatták mekkora szeretettel és türelemmel lehet csinálni ezt a szakmát.”

„A program megerősített abban, hogy olyan hivatást választottam, amelyet egész életemben szívesen csinálnék.”

„Emberközeli lett számomra az autizmus világa. Ez egyben nyitottabbá, kíváncsibbá is tesz.”

„Konkrét segítséget kapok minden foglalkozáson. Ez az ismeretségi körömben élő sajátos nevelési igényű gyerekek, felnőttek számára is továbbadható hasznos információ, tudásanyag.”ground group growth hands

„A tréningek talán legnagyobb előnye a csapatmunka volt számomra, mind a mentorokkal, segítőkkel, családokkal egyaránt. Ez volt az az alappillér, aminek segítségével kialakult a team-ek és az egész programban résztvevők között egy szoros bizalmi háló,

ami előre lendítette a közös munkát. Nekem rengeteget segített az is, hogy mindig volt kihez és hova fordulnom, hogy soha nem voltam magamra hagyva a problémákkal. Illetve, hogy sikerült mindig egy olyan pozitív légkört teremteni a tréningeken, amit át tudtunk emelni a programba is, és ami nagyon sokat segített a nehéz napokon.”

„A tréningek legfontosabb előnyeit a következők jelentették számomra: Az, hogy láttam, hogy másoknak milyen nehézségeik voltak és azokat hogyan oldották meg, hogy folyamatosan erősítették bennünk a kompetencia érzését, hogy megértettek, hogy a szülőkkel is tudtuk a kapcsolatot építeni. Az első tréningen különösen nagy élmény volt az autizmus testközeli, saját élményű megismerése. Szuper pluszt jelentett a mentálhigiénés szakember jelenléte, szaktudása.”

„A tréning segítette saját erőforrásiam felfedezését, támogatta és segítette az egyéni fejlődésemet, ezzel segítve a program sikerességét. Sokat segített a segítő-szülők közötti kapcsolatok fejlődésében.”

 

A program, ahogy szülők látják…

„A gyerekek fejlesztésének „holisztikus” megközelítése (figyelembe veszi a gyerekek, a szülők és a környezet teherbírását, egyéni nehézségeit) és nem egy „one-size-fits-all” megközelítést alkalmaz.”

„A gyerekek láthatóan jól érzik magukat az intenzív napokon.”

„Tapasztalatcsere, kommunikáció, empatikus látásmódunk bővítése, koncentrált szülői figyelem gyerekek nélkül,a segítőkkel közelebb kerültünk egymáshoz.”