Történeteink

2018. Szülői tréning

Novemberben az intenzív programban résztvevő szülőknek és segítőknek közösen tartottunk egy egynapos tréninget.47028344_733013500391429_7234691304226029568_n

A délelőtt során az új és régi családok, segítők mesés bemutatása után interaktív előadást hallgathattak arról, hogy mi a játék szerepe, autizmusban mi másabb, és ötleteket kaptak arra, hogy otthon hogyan tudnak játszani gyermekükkel, hogyan tudnak ezekbe a játékokba fejlesztő ötleteket is csempészni.

Délután 7 csapatban forogtak a résztvevők – a teamekben a szülőpárokon kívül az ő gyermeküket kísérő segítő is csatlakozott, segítve ezzel a közös célok megtalálását, a szoros, bizalmi kapcsolat kiépülését.

Délután ez a 7 csapat 7 állomáson ment végig forgórendszerben.
Több állomáson a következő negyedévre kerestünk fejlesztési célokat az előzetes felmérések alapján, kerestünk otthon is gyakorolható/ játszható fejlesztési célokat. Fontos számunkra, hogy a szülők fogalmazzák meg ezeken a területeken a prioritásokat, illetve ezeken az állomásokon igyekeztük objektív visszajelzést adni a gyermek eddigi fejlődéséről.
Az egyes állomásokon továbbá mentálhigiénés beszélgetésre, szakmai könyvekkel felszerelt “könyvtárba”, illetve interaktív zenés foglalkozásba vontuk be őket.A nap során közös harmóniát kerestek a gyermekek segítésére “szövetkezett” teamek, gyermekükről verset írtak, majd meg is zenésítették.
A nap végét ezeknek a csodás daloknak a meghallgatásával zártuk, és egy-egy szóban megosztottuk mit viszünk magunkkal a következő három hónapra:
#újutak #lelkesedés #egység #közösmunka #remény #bizalom #bátorságNagyon izgalmas és gyümölcsözőnek ígérkező tanév áll előttünk, a szülők és segítők is motiváltak, lelkesek, és a legfontosabb, a gyermekükért aktívan tenni akarnak.
Köszönjük a részvételt, az aktivitást és az elköteleződést! Ez a kis videó csak egy szösszenet a napunkról, fogadjátok szeretettel!Kellemes estét, hétvégét kívánunk! 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s